Vállalkozás ötletek nélkül nem létezhet. Vállalkozást indítani rengeteg okból lehet, de mindenképpen az elsődleges cél: hogy minimum egy kevés nyereség legyen rajta.
Lehet szerelemből is vállalkozni, hisz a csapból is az folyik, hogy csináld amit szeretsz és meglátod sikeres leszel; lehet hogy így van, de én jobban hiszek a számoknak. Annak, hogy csináld azt, amire kereslet van, amit a vásárlóid megvennének.

Elindulni sokszor nehéz és egy minimális befektetést mindenképp igényel, de ha okosan csinálod, megtervezed amerre haladni szeretnél, és az elején elég időt áldozol a piackutatásra, a stratégia felépítésére.

De hogy ne maradjak adós azzal, amit a címben ígértem, lássuk, milyen vállalkozási ötletek közül válogathatsz.

Egyszemélyes vállalkozás ötletek

Ha “csak” az a cél, hogy normálisan megélj, bármilyen képességedre, előzetes gyakorlatodra vagy tudásodra építhetsz.

A kétkezi munkák egyre jobban keresettek és fizetettek: festő, kertész, takarító, házvezető, kutyaszitter (simán lehet bárki, akinek gyakorlati tudása van a területen).

Ha van speciális tudásod: írás, képszerkesztés, grafika, weboldalak tervezése, erre alapozva is indíthatsz vállalkozást.

Az eddigi gyakorlatodat is felhasználhatod: ha biztosítónál dolgoztál például, lehetsz lakás biztosítási tanácsadó. Vagy esküvő- esetleg rendezvény szervező, vagy fotós, fordító, függően a képesítésedtől és a tapasztalataidtól.

A kézművesség is kínál lehetőséget, ha a hobbidat vállalkozássá formálhatod, akkor tényleg ott vagyunk, hogy abból is megélsz, amit szeretsz csinálni 🙂

Kis befektetéssel indítható vállalkozás ötletek

Ezek azok, amelyeket meglévő munka vagy gyes, gyed mellett is indíthatsz és lehet hogy először zsebpénzt keresel vele, de hamar kinőheti magát a biznisz.

  • Design pólók, bögrék tervezése
    Ha jó vagy a grafikában, van egy kis érzéked a mémekhez, ez könnyen a te tereped lehet.
  • Saját könyv, online tanfolyam
    Ezekhez rengeteg platform áll rendelkezésre, ha valamiben profi vagy, kézműves termék készítése vagy akár ügyesen varrsz, bármi amit az emberek igényelnek, és online tanítható, neki futhatsz.
  • Szolgáltatás értékesítése
    Ha ügyes vagy valamiben, ez könnyen lehet először mellék- aztán akár fő kereset. Komoly igény van ügyes kezű, gyakorlatias tudású emberekre, legyen a munka favágás vagy vasalás – sokan nem tudják vagy nem akarják megcsinálni, inkább fizetnek másnak.
Ez a cikk is érdekelhet:  Hol találok ingyenes, szabadon felhasználható képeket? Mutatok 15 forrást

Webáruház, online üzlet
Na ez már valódi vállalkozás az én szememben is. Indíthatsz divatos bizsu webáruházat például, ahol nem kell megvenned a kezdő készletet, hanem úgynevezett dropshipping, vagyis továbbértékesítéses modellel behúzhatod más kereskedők, áruházak termékeit, és a rendelést is továbbíthatod feléjük. Nézz szét itt is: https://www.shoprenter.hu/blog/webshop-otletek

Az első lépések

Bármi lehet vállalkozás, amire igény van. Ha egy előzetes piackutatás azt mutatja hogy megéri belevágni, bármi működhet: mobil fodrászüzlet vagy kutyakozmetika, otthoni gyermekmegőrző vagy dizájner táska dropshipping.

Az első lépés mindenképp a tervezés: végezz piackutatást, mérd fel a lehetőségeidet, és válassz ezek alapján.