Vállalkozás ötletek nélkül nem létezhet. Vállalkozást indítani rengeteg okból lehet, de mindenképpen az elsődleges cél: hogy minimum egy kevés nyereség legyen rajta.
Lehet szerelemből is vállalkozni, hisz a csapból is az folyik, hogy csináld amit szeretsz és meglátod sikeres leszel; lehet hogy így van, de én jobban hiszek a számoknak. Annak, hogy csináld azt, amire kereslet van, amit a vásárlóid megvennének.

Elindulni sokszor nehéz és egy minimális befektetést mindenképp igényel, de ha okosan csinálod, megtervezed amerre haladni szeretnél, és az elején elég időt áldozol a piackutatásra, a stratégia felépítésére.

De hogy ne maradjak adós azzal, amit a címben ígértem, lássuk, milyen vállalkozási ötletek közül válogathatsz.

Egyszemélyes vállalkozás ötletek

Ha “csak” az a cél, hogy normálisan megélj, bármilyen képességedre, előzetes gyakorlatodra vagy tudásodra építhetsz.

A kétkezi munkák egyre jobban keresettek és fizetettek: festő, kertész, takarító, házvezető, kutyaszitter (simán lehet bárki, akinek gyakorlati tudása van a területen).

Ha van speciális tudásod: írás, képszerkesztés, grafika, weboldalak tervezése, erre alapozva is indíthatsz vállalkozást.

Az eddigi gyakorlatodat is felhasználhatod: ha biztosítónál dolgoztál például, lehetsz lakás biztosítási tanácsadó. Vagy esküvő- esetleg rendezvény szervező, vagy fotós, fordító, függően a képesítésedtől és a tapasztalataidtól.

A kézművesség is kínál lehetőséget, ha a hobbidat vállalkozássá formálhatod, akkor tényleg ott vagyunk, hogy abból is megélsz, amit szeretsz csinálni 🙂

Kis befektetéssel indítható vállalkozás ötletek

Ezek azok, amelyeket meglévő munka vagy gyes, gyed mellett is indíthatsz és lehet hogy először zsebpénzt keresel vele, de hamar kinőheti magát a biznisz.

  • Design pólók, bögrék tervezése
    Ha jó vagy a grafikában, van egy kis érzéked a mémekhez, ez könnyen a te tereped lehet.
  • Saját könyv, online tanfolyam
    Ezekhez rengeteg platform áll rendelkezésre, ha valamiben profi vagy, kézműves termék készítése vagy akár ügyesen varrsz, bármi amit az emberek igényelnek, és online tanítható, neki futhatsz.
  • Szolgáltatás értékesítése
    Ha ügyes vagy valamiben, ez könnyen lehet először mellék- aztán akár fő kereset. Komoly igény van ügyes kezű, gyakorlatias tudású emberekre, legyen a munka favágás vagy vasalás – sokan nem tudják vagy nem akarják megcsinálni, inkább fizetnek másnak.

Webáruház, online üzlet
Na ez már valódi vállalkozás az én szememben is. Indíthatsz divatos bizsu webáruházat például, ahol nem kell megvenned a kezdő készletet, hanem úgynevezett dropshipping, vagyis továbbértékesítéses modellel behúzhatod más kereskedők, áruházak termékeit, és a rendelést is továbbíthatod feléjük. Nézz szét itt is: https://www.shoprenter.hu/blog/webshop-otletek

Az első lépések

Bármi lehet vállalkozás, amire igény van. Ha egy előzetes piackutatás azt mutatja hogy megéri belevágni, bármi működhet: mobil fodrászüzlet vagy kutyakozmetika, otthoni gyermekmegőrző vagy dizájner táska dropshipping.

Az első lépés mindenképp a tervezés: végezz piackutatást, mérd fel a lehetőségeidet, és válassz ezek alapján.