Upsell

Az upsell egy másik termék, vagy magasabb árú termék felajánlása vásárlás közben. Könnyebb érthetőség végett pár példán keresztül érthetően bemutatom számodra.

  • Webáruházadban valaki épp egy telefont szeretne vásárolni. Miután megtalálta a számára megfelelő terméket, és rányomott a kosárba teszem, vagy megrendelem gombra, akkor azonnal felkínálsz számára egy másik ajánlatot is. Ez lehet telefonhoz tartozó kiegészítő, vagy akár plusz 2 év garancia is. Mindezt csomagban ajánlva. Végeredményként többet fog fizetni mint a tervezett, de mégis jobban jár a kedvezőbb árú csomagajánlat végett.
  • A legtipikusabb példa amit előszeretettel használ a marketing szakma, McDonald’s esetén ha csak egy hamburgert kérsz, egyből felajánlják, hogy adhatják-e menüben.
  • Szolárium bérlet esetén az egy havi bérlet vásárlásakor felajánlod a 3 havi, vagy fél éves bérletet. Számára olcsóbb mintha fél évig havonta vásárolná meg, számodra pedig fél évig biztosan a vendéged lesz.
  • Fogyókúrás termékeket árusító webshopod van, ahol az ügyfél valamilyen fogyókúrás port szeretne vásárolni. Felajánlhatod számára upsellként egyszerre 2 doboz vásárlását kedvezőbb áron, vagy a por mellé felajánlhatsz különböző vitaminokat, táplálékkiegészítőket.
  • Pár alkalmas ingyenes kurzus esetén, egy komplexebb tudást adó fizetős tanfolyam ajánlása, amely az ingyenes kurzusra épül. Arra viszont figyelj, ha a terméked egyösszegű fizetése elég magas áron történne, azt az emberek jobban elutasítják. Ebben az esetben ha felajánlod a részletfizetési lehetőséget havi lebontásban, egyből kifizethetőbb az ajánlat. Nem mindegy, hogy egy összegben ki kellene fizetni mondjuk 700 000 forintot, vagy egy éves tanfolyam esetén 12 részletre lebontva.

Tehát a lényeg, hogy adott ügyfél aki épp vásárol, mivel már elköteleződött feléd, könnyebben elfogad egy másik, számára is kedvező ajánlatot is, mellyel kosárértéket növelsz.

Előnye, hogy egyszer kell létrehozni, és utána folyamatosan működik minden vásárlás alkalmával. Statisztikák szerint az upsell megfelelő alkalmazásával minimum 25%-os bevétel növekedés érhető el.

Az, hogy hány vásárló fog élni az upsell ajánlattal, nagyban függ magától az ajánlattól, mennyire bíznak meg benned, mennyire hasznos számára a felkínált ajánlat. Az ár is elég döntő kérdés, de előfordulhat az eredeti vásárlási ár többszöröseként kínált ajánlattal is élnek. Ilyen eset lehet például egy online könyv vásárlása esetén, upsell ajánlatként felajánlsz hozzá egy webináriumot, vagy tökéletes kosárérték növelő ajánlat lehet ebook esetén még, ha pár ezer forintért örökre megkaphatja a további frissített verziókat.

Vásárlók szempontjából kecsegtető ajánlat: vagy pénzt, vagy időt takaríthat meg. Tanfolyam esetén például ha felajánlsz számára egy másik kurzust is, mely segíteni fogja őt, hogy elvégzésével gyorsabb, jobb munkát végezhet, akkor számára ez idő megtakarítási haszon lesz.

Upsell ajánlat automatizálását általában weboldalba integrált úgynevezett pluginokkal oldják meg. Ez a vállalkozásod bevételét fogja automatikusan és folyamatosan növelni, ezért itt ne az ár legyen a döntő. A bővítmények platformonként változnak. ShopRenter esetében zseniálisan használható például az Optimonk vagy a SmartUpsell.

Végszó

Ha még soha nem gondoltál arra, hogy bevételed upsell technikával növeld, itt az ideje, hogy kipróbáld. Azonban azt mindig tartsd szem előtt, hogy az értékesítés kulcsa, hogy a vevő számára értéket teremtsen, pénzbeli vagy időbeli haszna származzon

Author

Mátéh Csaba

Mátéh Csaba a webáruház marketing terén elért eredményei révén vált ismertté és elismertté. Nem véletlenül került be az Év Marketingese verseny legjobb 5 döntőse közé. 2014 óta azon dolgozik, hogy vállalkozások számára bemutassa, milyen hatalmas lehetőségeket rejt a Facebook. 2017-től a ShopRenter előfizetői számára tartott szemináriumokkal több ezer vállalkozás fejlődését segítette elő. Nem csak a webáruház tulajdonosok között, de a Budapesti Gazdasági Egyetemen is értékelik szakértelmét, ahova előadóként hívták meg 2020-ban. 2023-ban pedig az Online Pénztárca Partnertalálkozón hallhattuk lenyűgöző előadását. Csaba nem csak a múltban elért eredményekkel büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy dinamikus hozzáállásával mindig a legfrissebb trendeket és irányelveket követi. Ennek köszönhetően ügyfelei mindig a legjobb és legaktuálisabb tanácsokat kapják tőle. Ha valaki, akkor ő tudja, hogy a sikerhez milyen marketing stratégiára van szükség!

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük