Blog

Próbavásárlás

Próbavásárlás

A próbavásárlás mind a cégnek, mind a próbavásárlónak hasznos. A cég számára egy valós visszajelzés vállalatának működéséről, az alkalmazottak vevőközpontú alkalmasságáról, vagy épp alkalmatlanságáról.

A próbavásárlókat felismerni képtelenség, hisz teljesen átlagos vásárlóként végzik feladatukat megbízóik üzleti egységeiben. Általában előre meghatározott forgatókönyv alapján vásárol, kér tanácsot. Eközben megfigyeli a kiszolgálás színvonalát, az üzlet tisztaságát, az ott dolgozók szakmai felkészültségét, probléma esetén az ügyféllel való kommunikációt, stb..

A tapasztalatokat a próbavásárlás után kérdőívben rögzíti. Mindezért pedig a próbavásárlónak fizetség jár.

Próbavásárlás – Ki végezheti?

Próbavásárló bárki lehet életkortól, nemtől, iskolai végzettségtől, érdeklődési körtől, vagy épp lakóhelytől függetlenül. Ez azért lehetséges, mert az egyes feladatok és helyszínek is változatosak. Előfordulhat, hogy az egyik munkára a próbavásárló tulajdonságai hátrányként jelennek meg, míg a másik feladta éppen ő kell.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek azért jó ha vannak, mivel a kérdőívek feldolgozása ezen keresztül történik. Lényeges még a jó megfigyelőképesség, és képesnek kell lenni adott szituáció eljátszása közben a környezetet is elemezni.

Ehhez a munkához elengedhetetlen a jó fogalmazási készség, az adott szituáció minél részletesebb visszaadása érdekében. A próbavásárlónak mindezek mellett pártatlannak is muszáj lennie.

Hogyan lehet valaki próbavásárló?

Próbavásárlónak jelentkezni általában direkt erre specializálódott oldalakon lehet regisztráció útján. Az online rendszeren belül a tesztelést kérő üzletek, vállalkozások, szállodák igényei alapján ajánlanak a beregisztrált felhasználóknak tesztvásárlást, amelyet a próbavásárló vagy elfogad, vagy nem. Éppen ezért igen fontosak a valós adatok szaktudásról, érdeklődési körről, a választott helyszínekről ahol a próbavásárlást vállalni lehet.

A próbavásárlás időtartama változó adott feladattól függően. Előfordulhat 15-20 perces munka is, de akár több napot is igénybe vehet. Általában ezek különböző üdülőhelyek, szállodák tesztelésénél fordul elő.

A munka elvégzése előtt látható az adott projekre szánt ár és a kért időtartam is. Többségében a személyazonosságot nem kell próbavásárlás után felfedni, de létezik ilyen jellegű kérés is. Ebben az esetben a munka felkérése előtt tájékoztat erről a cég.

Összesítésként

A próbavásárlás remek piackutatás célú lehetőség, melynek nem az ott dolgozó munkatársak kirúgása a cél, hanem az esetleges problémák kiderítése, feltárása. Ezáltal a vállalkozás módosíthat és javíthatja a vevőkiszolgálását. Ha neked is létezik üzleted, te is kérhetsz próbavásárlást. A kapott visszajelzések alapján pedig a céged munkafolyamatait javíthatod, ezáltal nő a vásárlói elégedettség, melynek hatására több vásárló lesz.

Marketing területen még érdekes lépés lehet konkurenciaelemzésben, mivel nyugodtan küldhetsz a konkurencia üzleteibe is próbavásárlót. Ezzel megismerheted a konkurencia cég vásárlói üzletpolitikáját.

Valódi vásárlás nem minden esetben történik, inkább szituációs feladatok. Amennyiben vásárlás történik azt kisebb értékben vagy visszatérítik, vagy vissza lehet vinni a boltba blokk és szállítólevél ellenében, hogy próbavásárlás történt. A kifizetések általában 30 napon belül történnek meg.

Author

Mátéh Csaba

Mátéh Csaba a webáruház marketing terén elért eredményei révén vált ismertté és elismertté. Nem véletlenül került be az Év Marketingese verseny legjobb 5 döntőse közé. 2014 óta azon dolgozik, hogy vállalkozások számára bemutassa, milyen hatalmas lehetőségeket rejt a Facebook. 2017-től a ShopRenter előfizetői számára tartott szemináriumokkal több ezer vállalkozás fejlődését segítette elő. Nem csak a webáruház tulajdonosok között, de a Budapesti Gazdasági Egyetemen is értékelik szakértelmét, ahova előadóként hívták meg 2020-ban. 2023-ban pedig az Online Pénztárca Partnertalálkozón hallhattuk lenyűgöző előadását. Csaba nem csak a múltban elért eredményekkel büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy dinamikus hozzáállásával mindig a legfrissebb trendeket és irányelveket követi. Ennek köszönhetően ügyfelei mindig a legjobb és legaktuálisabb tanácsokat kapják tőle. Ha valaki, akkor ő tudja, hogy a sikerhez milyen marketing stratégiára van szükség!

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük