Blog

Magyar chat

Magyar chat

Mi az a magyar chat és mire jó?

Az élő magyar chat a weboldalak, webáruházak egyik legértékesebb szolgáltatása. Félúton a telefonos ügyfélszolgálat és az email között valahol. ez a chat ablak az a kis, weblapokon oldalt felugró ablak, ahol általában egy üdvözlő üzenet és a bíztatás látható, hogy amennyiben elakadtál, kérdezz bátran.

A vásárlás és még inkább a vásárlói elköteleződés nemcsak attól függ, hogy a vevő elégedett-e a termékkel, szolgáltatással. Az irányába tanúsított figyelem olyan érték, amit nagyon meghálál, amitől kialakul egyfajta lojalitás a márka iránt.

Ezt tudja megkönnyíteni az élő chat: gyakorlatilag egy folyamatos elérést biztosít egy kompetens személyhez munkaidőben. Bármi probléma akad a termékkel, szolgáltatással, a vásárló tud kihez fordulni, nem érzi úgy, hogy magára hagyták. Az ügyfélszolgálat a webáruházban alapvetően elengedhetetlen, de a chat rengeteget könnyít a supportos kollégák életén. Telefonban hajlamosak az emberek csapongani, akár túlfűtöttek lenni, de írásban már inkább a lényege koncentrál mindenki.

A magyar chat szoftverek

A magyar piacon is elérhető chat szoftverek közül érdemes választani, mert előfordul, hogy nem minden munkatárs tud angolul, ha később más veszi át a program kezelését, nem árt, ha érti is.

Nézzük, milyen chat programok közül lehet választani, és melyik mit tud.

Facebook Messenger

Ne lepődj meg, hogy a zömmel Facebookon belüli chatelésre használt alkalmazást sokat használják élő chatként webáruházak támogatására.

Előnyei, hogy teljesen ingyenes, és az új fejlesztések óta nem csak azokkal lehet használni, akik ismerőseink a nagy oldalon, hanem az app külön is használható, bárkinek lehet üzenni vele. Sőt, használatához Facebook fiók sem kell, csak az app telefonra telepítése. Fiók nélkül pusztán a telefonszámmal használható.

Használható csoportos, vagy videó hívásokra is, időzíthető üzenetek küldhetők, sőt beállíthatjuk hogy megsemmisítse magát az üzenet bizonyos idő után. Megosztható a tartózkodási helyünk, sőt pénz is küldhető a szolgáltatáson keresztül. Hirdetés is elhelyezhető benne, illetve chatbot is telepíthető.

Smartsupp.com

Szintén magyar nyelven érhető el a Smartsupp élő chat szolgáltatása. Ingyenes alkalmazás, mely automatikus üzenetekkel, videóhívásokkal is használható. Okos kezelőfelülettel rendelkezik, részletes statisztikákat mutat a honlapot böngészőkről. Képes tárolni az előzményeket, illetve kulcsrakész API kódokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik bármely nagyobb áruház modulba történő integrációt.

Már az ingyenes verzió is komoly tudással jön, a következő árkategória (10 € / hó) már éves előzményeket tárol, statisztikák, részletes információk tömegét adja át a kezelőnek. A további lépcső pedig már sok kényelmi funkciót is nyújt: csoportok, billentyűparancsok szolgálják a gyors kezelést.

Tawk.to

Egy másik ügyfélchat program, mely magyar nyelven is használható.

Előnyei, hogy több ügyfél szolgálatot is futtathatsz rajta párhuzamosan, többen is a vásárlók rendelkezésére tudnak állni, nemcsak egy kolléga használhatja egyszerre. Okostelefonon is fut, nemcsak gépen. Beállítható rajta a nyitvatartási idő, így nem esik be kérés éjjel, de ha mégis, ezeket e-mailben továbbítja a rendszer. Több honlapon tud futni, és azt is mutatja, melyikről érkezett az ügyfél. Sőt, azt is látod, a hívás előtt a látogató melyik oldalakat, lapokat nézte meg, nyitotta vagy zárta-e a chatablakot vagy kilépett-e. Ehhez a tudáshoz pedig egyenlőre teljesen ingyenesen lehet hozzájutni.

Bármelyik magyar chat felületet választod, a használatukkal radikálisan tudod javítani a webshoppod, honlapod használati értékét.

 

Author

Mátéh Csaba

Mátéh Csaba a webáruház marketing terén elért eredményei révén vált ismertté és elismertté. Nem véletlenül került be az Év Marketingese verseny legjobb 5 döntőse közé. 2014 óta azon dolgozik, hogy vállalkozások számára bemutassa, milyen hatalmas lehetőségeket rejt a Facebook. 2017-től a ShopRenter előfizetői számára tartott szemináriumokkal több ezer vállalkozás fejlődését segítette elő. Nem csak a webáruház tulajdonosok között, de a Budapesti Gazdasági Egyetemen is értékelik szakértelmét, ahova előadóként hívták meg 2020-ban. 2023-ban pedig az Online Pénztárca Partnertalálkozón hallhattuk lenyűgöző előadását. Csaba nem csak a múltban elért eredményekkel büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy dinamikus hozzáállásával mindig a legfrissebb trendeket és irányelveket követi. Ennek köszönhetően ügyfelei mindig a legjobb és legaktuálisabb tanácsokat kapják tőle. Ha valaki, akkor ő tudja, hogy a sikerhez milyen marketing stratégiára van szükség!

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük